Waarden, missie en troeven

Van kleinschalig familiebedrijf tot specialist in desserts, yoghurt en verse kaas. MIK heeft een illustere weg afgelegd sinds 1902 en stoelt dus op jarenlang vakmanschap. Mik grijpt terug naar zijn roots en verlegt zijn focus op de regionale markt. Dat teruggrijpen naar de roots echter niet gelijk staat aan stilstaan, bewijzen we door het continu monitoren van smaak- en voedingtrends en zo op tijd en stond aan inhoudelijke en visuele restyling te doen. Bovendien geniet het bedrijf van een moderne productie-eenheid.

MIK van bij ons. MIK voor ons. Het beste van bij ons. Gemaakt met melk van bij ons.

MIK is een Vlaams familiebedrijf opgericht in 1902 en gelegen aan de voet van de Vlaamse Ardennen.

MIK staat voor nabijheid, een lokaal merk gebaseerd op jarenlang vakmanschap, authenticiteit en duurzaamheid. De lokale verankering van MIK maakt ons een regionaal sterk merk.


Historiek Pur Natur groep

MIK & Pur Natur, Kruisem

In 1902 start Sint-Eligius in het Oost-Vlaamse Kruishoutem. Rauwe melk wordt opgehaald bij de boeren van de omliggende gemeenten, afgeroomd en teruggebracht.

Kort na de Tweede Wereldoorlog wordt een degelijke melkerij-infrastructuur uitgebouwd onder de naam 'Melkinrichting Kruishoutem', of kortweg MIK.

Het productieproces: hygiëne en kwaliteit

Hygiëne en kwaliteit zijn onze topprioriteiten in het productieproces. Alle grondstoffen en eindproducten worden in ons eigen labo nauwkeurig gecontroleerd. Bovendien besteden we veel aandacht aan besparen op energie. Zo kan onze productieafdeling bijvoorbeeld een IFS-certificaat voorleggen.

Elke dag krijgen we verse melk aangeleverd die meteen grondig wordt gecontroleerd door onze specialisten in het labo. Eenmaal goedgekeurd gaat de verse melk automatisch naar de afdeling waar de verse kaas en de yoghurt worden gemaakt.


Ontdek alle bedrijven binnen de Pur Natur groep

Download MIK logo

Professionals kunnen hier het MIK logo in hoge resolutie downloaden.


Download uitgebreide MIK productfiches

Professionals kunnen hier alle uitgebreide productfichesin PDF downloaden.


Download certificaten

Professionals kunnen hier het IFS certificaat en het ACS certificaat downloaden.


Deze website kwam mede tot stand met de steun van
Flanders Investment & Trade.