Waarden, missie en troeven

MIK waarden, missie en troeven

 

Van kleinschalig familiebedrijf tot specialist in desserts, yoghurt en verse kaas. MIK heeft een illustere weg afgelegd sinds 1902 en stoelt dus op jarenlang vakmanschap. Mik grijpt terug naar zijn roots en verlegt zijn focus op de regionale markt. Dat teruggrijpen naar de roots echter niet gelijk staat aan stilstaan, bewijzen we door het continu monitoren van smaak- en voedingtrends en zo op tijd en stond aan inhoudelijke en visuele restyling te doen. Bovendien geniet het bedrijf van een moderne productie-eenheid.

 

Verder lezen


Het productieproces: hygiëne en kwaliteit

01-transport
02-pipings
03-productie
05-afvullen
06-afvullen
08-standyoghurt
09-koelruimte
11-labo

 

 

Hygiëne en kwaliteit zijn onze topprioriteiten in het productieproces. Alle grondstoffen en eindproducten worden in ons eigen labo nauwkeurig gecontroleerd. Bovendien besteden we veel aandacht aan besparen op energie. Zo kan onze productieafdeling bijvoorbeeld een IFS-certificaat voorleggen.

Elke dag krijgen we verse melk aangeleverd die meteen grondig wordt gecontroleerd door onze specialisten in het labo. Eenmaal goedgekeurd gaat de verse melk automatisch naar de afdeling waar de verse kaas en de yoghurt worden gemaakt.

 

Lees meer over het productieproces


Ontdek alle bedrijven binnen de Pur Natur groep

 Ontdek alle bedrijven binnen de Pur Natr groep

 

Lees meer

MIK van bij ons.

mik-van-bij-ons

MIK van bij ons. MIK voor ons. Het beste van bij ons. Gemaakt met melk van bij ons.

MIK is een Vlaams familiebedrijf opgericht in 1902 en gelegen aan de voet van de Vlaamse Ardennen.

MIK staat voor nabijheid, een lokaal merk gebaseerd op jarenlang vakmanschap, authenticiteit en duurzaamheid. De lokale verankering van MIK maakt ons een regionaal sterk merk.

 

Verder lezen


Geschiedenis: van regionaal zuivelbedrijf tot specialist in yoghurt en verse kaas

 

historiek01
historiek02
historiek03
historiek04

 

 

In 1902 begon Sint-Eligius in het Oost-Vlaamse Kruishoutem. Rauwe melk werd opgehaald bij de boeren in de streek en vervolgens afgeroomd en teruggebracht. Kort na de Tweede Wereldoorlog bouwde men een degelijke melkerij uit onder de naam 'Melkindustrie Kruishoutem', kortweg MIK.

Ondanks de moderne infrastructuur voor die tijd werd de oorspronkelijke manier van werken echter niet vergeten. MIK realiseerde een breed gamma aan zuivelproducten: melk, boter, karnemelk en chocomelk. Honderden melkventers stonden in voor de verdeling. Scholen en fabrieken uit de streek werden kind aan huis bij MIK. En toen de kleine verpakkingen met verschillende smaken veel succes kenden, drukte MIK voorgoed zijn stempel op de zuivelmarkt.

Het bedrijf bloeide en groeide uit tot de pionier in de productie van natuuryoghurt.

 

De geschiedenis verder lezen