ONTDEK ALLE MIK PRODUCTEN

VOLLE YOGHURT

MAGERE YOGHURT

CHOCOMOUSSE

Levende fermenten in yoghurt

Yoghurt verkrijg je door fermentatie van melk door specifieke micro-organismen. Levende culturen of yoghurt culturen omvatten lactobacillus en streptococcus sp . Aan yoghurtculturen worden positieve effecten op de gezondheid toegekend, bijvoorbeeld op de werking van het darmstelsel.

De fermenten zijn nl. levend van productie tot consumptie en bevorderen de vertering van lactose (melksuiker). Eveneens zorgen de levende fermenten zowel voor de zuurheid als het aroma van je yoghurt.

Voldoende calciuminname is van essentieel belang

Yoghurt bevat een goede portie essentiële voedingsstoffen zoals eiwitten, calcium en vitamine B2 en B12. Als je opgroeit, wordt er meer bot gemaakt dan er afgebroken wordt. Een voldoende calciuminname is essentieel om voldoende bot aan te maken. Wie tijdens de groeiperiode te weinig calcium opneemt, kan dit later niet meer goedmaken. Start de dag dus steeds met een gezond ontbijt. En daar hoort natuurlijk yoghurt van MIK bij.

Bij de senioren kan yoghurt ook een belangrijke bron van calcium vormen. Ook de aanwezigheid van magnesium, vitamine K en vitamine D dragen bij tot minder fracturen. Het consumeren van voldoende zuivelproducten helpt dus tegen osteoporose.